9 września 2014 roku ochodzilismy Światowy Dzień FAS w Lędzinach. Tegoroczne obchody były częścią kampanii „1000 pierwszych dni dla zdrowia" organizowanej przez Federację Polskich Banków Żywności i Fundację Nutricia oraz przebiegały będą pod hasłem „FAS Food - czyli o żywieniu małych dzieci z zespołem FASD". Z tej okazji zorganizowaliśmy konferencję podejmująca tematykę prawidłowego żywienia dziecka z zaburzeniami rozwojowymi typu FASD. Gospodarzem spotkania była pani dr hab. n.med. Urszula Grzybowska – Chlebowczyk, specjalista gastroenterolog i pediatra z Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II w Sosnowcu, prelegentem pani Bożena Kropka, dietetyk oraz promotorka zdrowia, autorka programu „Sześć kroków wyjścia z alergii" oraz poradnika „Pokonaj alergię".
Poniżej prezentujemy spot podsumowujący projekt